Rødvin

Aktive filtrer

 Vigtige elementer i en god rødvin i Grønland

Hvad er den rette rødvin for dig?

Rødvin fås i mange forskellige varianter og smage. Dette kommer bl.a. til udtryk i rødvinens farve som kan være alt fra lys rød til næsten sort.

Derudover findes smagsforskellene selvfølgelig i rødvinens sødme og syre.

Rødvinens farve kommer fra skallerne fra de blå vindruer. Disse skaller indeholder tannin, også kendt som garvesyre. Vinens syreindhold er afhængig af hvor længe skallerne trækker sammen med vinen.      

Tanninerne giver vinen struktur og kant. Smagen af tanniner beskrives bl.a. som beske og skarpe, ligesom vindruekernerne.

Foretrækker du en vin uden tanniner? Så vil vi hos Viinnit anbefale at du kigger på druesorten. Her vil vi bl.a. anbefale Pinot Noir, Gemay, Grenache og Barbere druerne. Disse druer har et lavt indhold af garvesyre.

Det perfekte glas rødvin, er en individuel sag. Vil du gerne vide mere omkring vine, er vi klar til at hjælpe dig. Viinnits vinmænd er specialister i vine. Derfor kan de med garanti finde den rødvin i Grønland du vil foretrække.

 

Serveringstemperatur for rødvin

Når du serverer en rødvin i Grønland, er det vigtigt, at den har den rette temperatur. Vi gør det let for dig at nyde din rødvin, uden at ødelægge oplevelsen pga. en forkert temperatur. Rødvine bliver oftest serveret for varmt. Hvis din rødvin har stuetemperatur, så stil den 15-30min i køleskabet. Du vil opleve en ”kuldekant” som gør vinen god.

Følgende anbefaling er en rettesnor, som næsten altid er korrekt. Når du serverer en let og ukompliceret rødvin i Grønland, skal vinens temperatur være mellem 14-16 grader.

Serverer du en mellemkraftig vin, skal temperaturen gerne være mellem 16-17 grader. De helt kraftige og tunge rødvine skal have en temperatur på 17-18 grader.

Du kan med fordel bruge en vinkøler på bordet, når du serverer din rødvin i Grønland. Rødvinen må gerne have en lav serveringstemperatur. Glasset og omgivelserne varmer hurtigt vinen op.

Følger du vores vejledning, vil du med garanti nyde rødvinens fulde potentiale. Du får derfor det bedste glas rødvin i Grønland. 

Køb din rødvin i Grønland i vores mange butikker

Viinnit er Grønlands førende leverandør af rødvine. Vores lager indeholder mange forskellige rødvine importeret fra hele verdenen.

Ønsker du en god rødvin i Grønland, kan du med garanti finde en flaske i vores sortiement der passer til dine smagsløg.

I vores mange butikker står vores vinmænd altid til rådighed, så du kommer hjem med den perfekte flaske vin.

 

Køb din rødvin i Grønland online

Vi leverer til hele Grønland. Hvilket gør det nemt for dig at bestille rødvin online ligegyldigt hvor i Grønland du bor. Vores webshop indeholder et stort udbud af vores bedste rødvine, til gode priser.

Vi er altid klar til at hjælpe dig. Vores vinmænd er klar til at besvare dine spørgsmål i vores fysiske butikker. Her kan du også opleve vores store udbud af rødvine i Grønland og se vores gode priser. 

Er du mere til rose?


Så kan du altid købe online rosevin Grønland ved os.