SUNDHEDSPOLITIK

Baggrund

I de sidste 30 år er antallet af overvægtige i Grønland steget ifølge Statens Institut for Folkesundhed. Årsagen er dårlige madvaner og for lidt motion. Et forkert eller for stort indtag af mad og drikkevarer kan desuden føre til hjertekar-sygdomme, diabetes og kræft.

Misbrug af alkohol er en anden alvorlig sundhedsrisiko, der kan medføre en lang række sygdomme. Et for højt alkoholforbrug er samtidig en risikofaktor for, at børn vokser op under utrygge rammer og i værste fald til seksuelle overgreb, som kan føre til selvmordstanker.

Vi ønsker at bidrage til en bedre folkesundhed, fordi sunde børn og voksne er fundamentet for et velfungerende, sundt og bæredygtigt samfund.

Sundhedspolitik

Sundhedspolitikken er vedtaget af Pisiffiks direktion, som, gennem Styregruppen for bæredygtighed, sikrer implementering og en årlig opdatering.

Gennem vores fødevarebutikker tilbyder vi vores kunder et bredt udvalg af fødevarer og drikkevarer. Nogle er sunde og andre er usunde.

Det er forbrugernes eget frie valg, hvad de ønsker at købe. Pisiffik forholder sig ikke desto mindre til, hvordan vi driver vores forretning med omtanke for borgernes sundhed. Vi ønsker at inspirere og motivere vores kunder til det sunde valg af fødevarer, som vi definerer som frugt, grøntsager, fisk, skaldyr og nøglehulsmærkede fødevarer. Derudover arbejder vi for at informere og fremme salget af alkoholfrie øl og drinks som alternativ til traditionelle drikkevarer.

Vi har sat ambitiøse mål om årligt at øge salget af sunde fødevarer med 10% frem mod 2030 og at fordoble salget af alkoholfrie nydelsesdrikke inden 2025.

Pisiffik er desuden opmærksom på misbrugsproblemer blandt unge og har derfor udarbejdet et ”Børne- og Ungekodeks”, hvormed vi ikke sælger lightere og lightergas til unge under 18 år samt energidrikke til unge under 16 år i skoletiden. Desuden markedsfører Pisiffik ikke alkohol på sociale medier.

Vores løfte

Vi forpligter os til

  • At integrere Sundhedspolitikken i Pisiffiks bæredygtigheds-strategi ”Mad, Miljø og Mennesker”, og at relevante nøglepersoner løbende har kendskab til målsætninger og resultater.
  • Løbende at informere om sunde fødevarer og nydelsesdrikke i vores butikker samt nudge vores kunder til det sunde alternativ gennem markedsføring og kampagner.
  • At overholde Pisiffiks Børne- og Ungekodeks om salg og markedsføring af produkter, der kan medføre misbrug blandt børn og unge.
  • At overvåge og måle vores salg af sunde fødevarer og alkoholfrie nydelsesdrikke samt finde vedvarende eller nye handlinger og partnerskaber, der kan bidrage til at sikre opnåelse af målene.
  • At rapportere om vores fremskridt i vores årlige bæredygtighedsrapport.